Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.10.2009, Jan Vítek, aktualita
Společnost Genius představila své nové dřevěné a třípásmové reproduktory s označením SP-HF1800A, které nabízí celkový výkon 50 W. Sestava je vyráběna v černé barvě a vepředu má lesklou plastovou masku. Doporučená koncová cena činí 1510 Kč....
garcia | 12.11.200913:05
Připojil jsem bedýnky na svou Creative SB X­-FI Fatality s nastvením zvuku pro sluchátka ­(Technics RP­-DH 1200­), první dojem byl otřesný, neuvěřitelný hluk a skřípající vysoké tóny, inu povypínal jsem na zvukovce co se dalo ­(equalizer, X­-FI crystalizer, 3D cmss, EAX efect­), na bednách jsem nsatvil bass i treble kousek před půlku a hlasitost za polovic, doladil jsem equalizer a po proházení několika sound testů ­(DnB, RnR,Leibach, housle od smetany­) jsem byl se zvukem docela spokojen, problém vidím jen ve vytaženém Bassreflexu na zadní straně, který nepříjemně hlučí pokud reprobednu nepostavíte do akusticky lepšího prostoru, jelikož bedýnky nemají dálkáč ani zapnout je nelze násadou od koštěte ­(zapnutí kolečkem hlasitosti ­- jako v autě­) jsou spíše určeny pro stání na stole vedle monitoru ­- bohužel na dosah ruky. Řešením bylo postavit bedničky např. mezi nábytek, popř. před stěnu pokrytou textylií či nějakým dřevem, bohužel jsem takového prostoru u svého PC nedosáhl, inu nastavil jsem EQ nejnižší drumy cca do 70HZ +8db, 70­-250Hz jsem uplně potlačil na ­-9dB, tím jsem odstranil nepříjemné hlučení, a na EQ doladil vokály a výšky, po té jsem z bedniček dostal naprosto přesný, vyvážený zvuk, výborně prokreslené a detailní výšky, naprosto čisté vokály ­(s vlastním prostorem­) a mohutné důrazné basy, které nemají nic společného s plochým duněním 2x tak výkonějšího Subwooferu, který mam pod stolem.
Stejně jako každé jiné repro, hifi nebo i přenosná sluchátka bylo i zde zapotřebí pečlivého nastavení zdroje zvuku ­- musím dodat že lituju lidi, kteří neinvestovaly půl výplaty do zvukové karty, každopádně jsem z kvality zvuku nadšen, toto jsou první bedny ve kterých jsem slyšel detaily jako ve sluchátkách ­(ovšem sluchátka se kterými porovnávám jsou na hranici 5000kč­), bedýnky u kterých je najednou všeho dost, nechybí basy, střední tóny ani detaily ve šumech, dynamický roszah hodnotím na výbornou, zkreslení při vyšší hlasitosti bylo úměrné výkonu, celkově hlasitost bohatě dostačila pro větší místnost ­- troufám si tvrdit že by se na nich dal vychutnat i akční film z DVD ­- pokud od bedýnek nebudete příliš daleko.
Koupě těchto bedniček je rozhodně dobrá investice, za malou cenu dostanete třípásmové výkonné stereo pro labužníky se zajímavým designem, kvalita zpracování je tradičně bez chyby ale také s ničím navíc ­(lepší odhmotnění a pod.­), trochu bych se bál provozovat repra na mp3 player či podobné zdroje zvuku, kde se nedostanete k podrobnému nastavení zvuku, basový regulátor nereguluje basy uplně nejlíp, bez měření si troufám odhadnout málo strmou křivku, která by mohla začínat o pár desítek Herzů níže, ovšem pokud nenakupujeme od Denonu, myslím že podobný problém s basy najdeme u většiny ­"levných­" reprosoustav, hučení beden je až moc častý jev. Ale konečně jsou k dostání 3pásma sloupy za norm. cenu k PC ­- to je hlavní trumf.
Tři pásma jsou prostě tři pásma a za tu cenu ! celková známka ­"1­-­" za bassreflex a regulaci basů a vyloženě odfláknutý propojovací kablík jack­-cinch ­- chce to jinej ­- jinak na hudbu super, i v tom CSku byly dobře slyšet kroky.
Odpovědět0  0
P_V | 25.10.200915:13
V nejmenovaném, leč s tímto serverem spřízněném eshopu už je nabízejí déle než dva měsíce a za skoro poloviční cenu. Nechápu proto smysl prezentace nějaké pravěké tiskové zprávy coby aktuality.
Odpovědět0  0
AnonyMouse | 23.10.200917:49
"Genius uvádí nové dřevěné reproduktory­" ­- tak to su naozaj geniovia... Jedna sa zrejme o znamy ekologicky model: bukovy kos, lahka balzova membrana, bambusova cievka a magnet z ebenu. Alebo by ste si v redakcii mali ujasnit pojmy a dojmy a uvedomit si rozdiel medzi vyrazmi ­"reproduktor­" a ­"reproduktorova sustava ­/ reproduktorova skrina­" ?
Odpovědět0  0
Septic (8) | 23.10.200919:15
Tento uzivatel se ani nemusi priznavat k tomu, ze je hnidopich. Gratulujeme :D
Odpovědět0  0
MiBa (11) | 23.10.200919:50
Septic:
AnonyMouse je síce detailista, ale na fóre tohoto webu sa detajlizuje aj o ­"fakt­" prkotinách a nikto to takto neironizuje.
K veci článku treba povedať, že pod formuláciou ­"drevené reproduktory­" je myslená reproduktorová skrinka, ktorá je však v skutočnosti z lisovaných pilín spojených pojivom. Od dreva to má dosť ďaleko.

To: Jan Vítek
Mňa osobne skôr zavádza formulácia ­"nové dřevěné a třípásmové reproduktory­" že ide dva výrobky. Jeden je drevený a druhý je trojpásmový.
Problémom skôr zo strany Genius je, že štandardne neuvádza rozmery svojich repoduktorov.
Odpovědět0  0
robert+ (19) | 23.10.200922:02
ja by som to skor napisal takto: ­"drevene­" ­"reproduktory­"

co sa mna tyka ma znacka genius dozivotny distanc. vsetko co som si od nich kedy kupil ­(5 veci­) odislo do 1 roka..
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.